Τούρτα Chokoλατίνα

Υλικά:
  • 1 πακέτο βούτυρο Lurpac ανάλατο
  • 1 κ.γ. Βιτάμ
  • 10 κ.σ. Ζάχαρη
  • 10 κ.σ. γάλα
  • 4 κρόκους από φρέσκα αυγά
  • 1 κουτί 125g κακάο καλής ποιότητας
  • Τα ασπράδια μαρέγκα
  • 1 Παντεσπάνι σοκολάτας
  • Λικέρ σπιτικό (cherry)
Εκτέλεση:
  • Χτυπάω με το μίξερ το βούτυρο, το Βιτάμ τη ζάχαρη και τους κρόκους μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτω ανακατεύοντας το γάλα και το κακάο. Ανακατεύω με τη μαρέγκα και έχω την κρέμα.
  • Κόβω το παντεσπάνι σε δύο δίσκους. Τους βρέχω καλά με αρκετό λικέρ και λίγο νερό.
  • Αλείφω σε κάθε ένα από αυτούς την κρέμα και τους βάζω τον ένα απάνω στον άλλο.
  • Πασπαλίζω τριμμένη σοκολάτα ή τρούφα.
  • Περνάω για μερικές ώρες από το ψυγείο (τουλάχιστον 6) και σερβίρω.
Εξαιρετική στη γεύση και την εμφάνιση εύκολη τούρτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου