Λεμονόγλυκο

Υλικά:
  • 20 μπισκότα σαβουαγιάρ
  • 150 γραμμάρια χυμό πορτοκάλι
  • 1 λεμόνι
  • 1 φυτική κρέμα (σαντιγί)
  • 1 γάλα εβαπορέ (παγωμένο)
  • 3 βανίλιες
  • 2 φακελάκια ζελέ λεμόνι
  • 1 ποτήρι ζεστό νερό
  • 2 κούπες μούσλι ή καβουρντισμένα αμύγδαλα
Εκτέλεση
  • Βουτάτε κάθε μπισκότο στο χυμό πορτοκαλιού και στρώνετε σε ένα πυρέξ ή βαθύ διάφανο σκεύος.
  • Διαλύετε το ζελέ λεμόνι στο ζεστό νερό και προσθέτετε το χυμό λεμονιού και το ξύσμα του.
  • Χτυπάτε πολύ καλά το εβαπορέ και προσθέτετε μέσα το μείγμα με το ζελέ και τις βανίλιες.
  • Στο μπολ που στρώσατε τα μπισκότα, προσθέτετε αυτό το μείγμα με το εβαπορέ και το αφήνετε στο ψυγείο να σφίξει.
  • Κατόπιν το στολίζετε με την σαντιγί και πασπαλίζετε με καβουρντισμένα αμύγδαλα ή το μούσλι.
Έτοιμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου