Υλικά:
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες της χρήσεις
- ¼ κουταλάκι σόδα
- 1/8 κουταλάκι αλάτι
- 4 κουταλιές μαργαρίνη μαλακή
- 2/3 φλιτζανιού ζάχαρη (ή και λιγότερη)
- 1 χαρτάκι βανίλια
- 1 ασπράδι από μεγάλο αβγό
- λίγο σπορέλαιο για άλειμμα
- Ανακατέψτε τα 3 πρώτα υλικά σε ένα μπώλ.
- Χτύπηστε την μαργαρίνη στο μίξερ μέχρι να γίνει άσπρη. Σιγά, σιγά ρίξτε την ζάχαρη μέχρι να ανακατευτεί καλά. Προσθέστε την βανίλια και το ασπράδι. Στην συνέχεια βάλτε το μείγμα του αλευριού.
- Κόψτε ένα κομμάτι λαδόκολλα, ή αλουμινόχαρτο ή πλαστική μεμβράνη και αλείψτε το με λίγο σπορέλαιο. Ρίξτε την ζύμη και φτιάξε ένα μασουράκι. Βάλτε το στο ψυγείο να παγώσει για 3 ώρες (ή στον καταψύκτη) ή μέχρι να είναι αρκετά σκληρό.
- Όταν θελήσετε να τα ψήσετε, βγάζετε το μασουράκι από την κατάψυξη για περίπου 5΄και προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόβετε το μασουράκι σε 24 κομμάτια, και τα βάζετε σε λαδωμένο ταψί (ή πάνω σε χαρτί ειδικό για φούρνο) σε αρκετή απόσταση το ένα από το άλλο (με το ψήσιμο πλαταίνουν) και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 8-10 λεπτά.
Επειδή έχουν πολύ λίγο βούτυρο και μόνο ασπράδι αυγού, είναι καλά και για ανθρώπους που προσέχουν την δίαιτά τους ή έχουν πρόβλημα χοληστερίνης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου