Κέϊκ Σοκολάτα

Κέϊκ Σοκολάτα - Περιεχόμενα

  • 4 φλυτζάνια αλεύρι σκληρό
  • 2 βανίλλιες
  • 4 αυγά
  • 2 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλυτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουταλιά μπέϊκιν πάουντερ
  • 1 φλυτζάνι κακάο
  • 1 φλυτζάνι γάλα


Οδηγίες / Εκτέλεση

-Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C

-Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μία φόρμα κέϊκ

-Βάζετε σε ένα μπώλ το βούτυρο και το χτυπάτε με το μίξερ να μαλακώσει

-Προσθέτετε τη ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να γίνει το μείγμα λείο

-Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι και το μπέϊκιν πάουντερ

-Προσθέτετε στο βούτυρο ένα ένα τα αυγά χτυπώντας στο μίξερ συνεχώς

-Ζεσταίνετε λίγο το γάλα

-Λιώνετε το κακάο στο γάλα

-Προσθέτετε το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα

-Χτυπάτε να γίνει το μείγμα λείο

-Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα ομοιόμορφα

-Ψήνετε για μία ώρα περίπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου