Καρυδόπιτα

  • 1 σοκολάτα σκέτη τριμμένη
  • 2 φλυτζάνια αλεύρι
  • 1 1/3 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 6 αυγά χωριστά τ΄ασπράδια από τους κρόκους
  • 3 φλυτζάνια καρυδόψυχα ψιλοκοπανισμένη
  • 2 κουταλάκια μπέϊκιν πάουντερ
  • 1 κουταλιά κανέλλα


Οδηγίες / Εκτέλεση

-Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C

-Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψάκι

-Πασπαλίζετε και με ζάχαρη

-Βάζετε σε ένα μπώλ την καρυδόψιχα, την σοκολάτα και ανακατεύετε

-Κοσκινίζετε το αλεύρι και του προσθέτετε το μπέϊκιν πάουντερ

-Βάζετε σε ένα μπώλ τη ζάχαρη και τους κρόκους και τα χτυπάτε καλά

-Χτυπάτε τ'ασπράδια μαρέγκα

-Στο μείγμα της ζάχαρης ρίχνετε τα καρύδια και την κανέλλα

-Εναλλάξ μετά το αλεύρι και τη μαρέγκα

-Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί

-Ψήνετε για μία ώρα περίπου

-Μόλις κρυώσει πασπαλίζετε εάν θέλετε με ζάχαρη άχνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου