Σκαλτσούνια

  • 1/2 φλυτζάνι χλιαρό νερό
  • 1 κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ
  • 2 κουταλιές μέλι
  • ζάχαρη άχνη
  • 1 φλυτζάνι ταχίνι
  • ανθόνερο
  • 3 φλυτζάνια αλεύρι
  • 1 φλυτζάνι καρύδια κοπανισμένα
  • 1/2 φλυτζάνι σταφίδες
  • 1/2 φλυτζάνι μαρμελάδα της αρεσκείας σας


Οδηγίες / Εκτέλεση

-Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 C

-Κοσκινίζετε το αλεύρι και προσθέτετε το μπέϊκιν πάουντερ

-Προσθέτετε το ταχίνι και ανακατεύετε

-Διαλύετε το μέλι στο νερό

-Κάνετε ένα λάκκο στο αλεύρι και ρίχνετε εκεί το μέλι

-Ζυμώνετε μέχρι να γίνει η ζύμη λεία

-Την κάνετε μικρά μπαλάκια

-Ανοίγετε το κάθε μπαλάκι σε μικρά δισκάκια

-Σε ένα μπωλ ανακατεύετε τα καρύδια, τις σταφίδες και τη μαρμελάδα

-Βάζετε γέμιση σε κάθε δισκάκι και το κλείνετε σε μισοφέγγαρο

-Τα βάζετε στο ταψί

-Ψήνετε για 30 λεπτά περίπου

-Μόλις κρυώσουν ελαφρά τα ραντίζετε με ανθόνερο και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου