- ξύσμα ενός λεμονιού
- 1 1/2 φλυτζάνι γάλα
- 3 κουταλάκια μπέϊκιν πάουντερ
- 3 φλυτζάνια ζάχαρη
- 3 1/2 φλυτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
- 1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
- 1 1/2 φλυτζάνι νερό
|
-Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 140 C
-Βάζετε σε ένα μπωλ όλα τα υλικά και ανακατεύετε
-Βουτυρώνετε ένα ταψί
-Γυρίζετε το μείγμα στο ταψί
-Αφήνετε το μείγμα να ξεκουραστεί για 20 λεπτά
-Ψήνετε μέχρι να ροδίσει και να κάνει κρούστα, μία ώρα περίπου
-Μόλις ετοιμαστεί το σάμαλι και κρυώσει, σε μία κατσαρόλα βάζετε το νερό και την υπόλοιπη ζάχαρη και αφήνετε να βράσει
-Περιχύνετε με χλιαρό σιρόπι το κρύο σάμαλι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου