Σάμαλι

  • ξύσμα ενός λεμονιού
  • 1 1/2 φλυτζάνι γάλα
  • 3 κουταλάκια μπέϊκιν πάουντερ
  • 3 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 3 1/2 φλυτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1 1/2 φλυτζάνι νερό


Οδηγίες / Εκτέλεση

-Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 140 C

-Βάζετε σε ένα μπωλ όλα τα υλικά και ανακατεύετε

-Βουτυρώνετε ένα ταψί

-Γυρίζετε το μείγμα στο ταψί

-Αφήνετε το μείγμα να ξεκουραστεί για 20 λεπτά

-Ψήνετε μέχρι να ροδίσει και να κάνει κρούστα, μία ώρα περίπου

-Μόλις ετοιμαστεί το σάμαλι και κρυώσει, σε μία κατσαρόλα βάζετε το νερό και την υπόλοιπη ζάχαρη και αφήνετε να βράσει

-Περιχύνετε με χλιαρό σιρόπι το κρύο σάμαλι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου