- 1 φλυτζάνι αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
- 5 φλυτζάνια νερό
- 2 φλυτζάνια ζάχαρη
- 2 φλυτζάνια σιμιγδάλι
- 1 φλυτζάνι λάδι
- 1 ξυλάκι κανέλλα
- 3 γαρύφαλλα
- φλούδα λεμονιού
|
-Βάζετε σε μια μικρή κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη, την κανέλλα, τα γαρύφαλλα και την φλούδα λεμονιού να βράσει
-Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το λάδι να κάψει
-Προσθέτετε το σιμιγδάλι στην κατσαρόλα με το λάδι, ανακατεύοντας και προσέχοντας να μην καεί αλλά να κοκκινήσει ελαφρά
-Αφαιρείτε απο την κατσαρόλα με το νερό, τα μυρωδικά
-Μόλις καβουρντιστεί το σιμιγδάλι ρίχνετε με προσοχή το βραστό νερό, λίγο λίγο, στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει
-Προσθέτετε τ αμύγδαλα και σερβίρετε σε φόρμα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου