Χαλβάς Πολίτικος

  • 1 φλυτζάνι αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
  • 5 φλυτζάνια νερό
  • 2 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 2 φλυτζάνια σιμιγδάλι
  • 1 φλυτζάνι λάδι
  • 1 ξυλάκι κανέλλα
  • 3 γαρύφαλλα
  • φλούδα λεμονιού


Οδηγίες / Εκτέλεση

-Βάζετε σε μια μικρή κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη, την κανέλλα, τα γαρύφαλλα και την φλούδα λεμονιού να βράσει

-Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το λάδι να κάψει

-Προσθέτετε το σιμιγδάλι στην κατσαρόλα με το λάδι, ανακατεύοντας και προσέχοντας να μην καεί αλλά να κοκκινήσει ελαφρά

-Αφαιρείτε απο την κατσαρόλα με το νερό, τα μυρωδικά

-Μόλις καβουρντιστεί το σιμιγδάλι ρίχνετε με προσοχή το βραστό νερό, λίγο λίγο, στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει

-Προσθέτετε τ αμύγδαλα και σερβίρετε σε φόρμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου