Γιαουρτόπιτα

  • 6 αυγά χωριστά οι κρόκοι από τα αυγά
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 2 βανίλλιες
  • 5 1/2 φλυτζάνια αλεύρι
  • 3 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 2 κεσέδες γιαούρτι
  • 4 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 3 φλυτζάνια νερό


Οδηγίες / Εκτέλεση

-Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C

-Βάζετε σε ένα μπώλ τη ζάχαρη και το ένα γιαούρτι και ανακατεύετε

-Χτυπάτε τ'ασπράδια μαρέγκα και τα προσθέτετε στο μείγμα

-Προσθέτετε τους κρόκους χτυπημένους

-Διαλύετε τη σόδα στο άλλο γιαούρτι και το ρίχνετε και αυτό μέσα

-Ανακατεύετε πολύ καλά

-Προσθέτετε το αλεύρι και το δουλεύετε πολύ καλά να φύγουν οι κόμποι

-Βουτυρώνετε ένα ταψί και ρίχνετε το μείγμα

-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα με 45 λεπτά περίπου

-Μόλις κρυώσει φτιάχνετε το σιρόπι

-Βράζετε μαζί τη ζάχαρη και το νερό για 10 λεπτά περίπου και περιχύνετε το κρύο γλυκό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου