Τσουρέκι

  • 2 κουταλιές της σούπας ξηρή μαγιά ή 150 γρ. φρέσκια μαγιά
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 1 2/3 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1 2/3 φλυτζάνια βούτυρο
  • 1 κουταλιά μαχλέπι σε σκόνη
  • 7 φλυτζάνια αλεύρι αμερικάνικο
  • αμύγδαλα ολόκληρα και ξεφλουδισμένα
  • 5 αυγά
  • 1 1/2 φλυτζάνι γάλα χλιαρό
  • ξύσμα μισού πορτοκαλιού
  • ξύσμα μισού λεμονιού


Οδηγίες / Εκτέλεση

-Βάζετε το γάλα στη φωτιά να γίνει χλιαρό

-Σε μία λεκάνη διαλύετε την μαγιά στο γάλα, προσθέτετε 1 1/2 φλυτζάνι αλεύρι, ανακατεύετε καλά και αφήνετε να φουσκώσει να γίνει διπλάσιο

-Σε μία κατσαρόλα σε πολλή χαμηλή φωτιά, βάζετε το βούτυρο να λιώσει

-Χτυπάτε καλά τα αυγά και τα προσθέτετε στο βούτυρο, ανακατευοντας συνεχώς

-Προσθέτετε το μαχλέπι, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού και το αλάτι

-Χύνετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στην λεκάνη με την μαγιά, ανακατεύετε και ρίχνετε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνετε

-Ζυμώνετε μέχρι να γίνει μία ζύμη ομοιόμορφη

-Αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί

-Χωρίζετε τη ζύμη σε κομμάτια τα οποία τα πλάθετε σε τσουρέκια

-Τα βάζετε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα

-Σκεπάζετε και αφήνετε να φουσκώσουν

-Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 C

-Αλείφετε με αυγό και πασπαλίζετε με αμύγδαλα

-Ψήνετε για περίπου μία ώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου