skip to main |
skip to sidebar
Υλικά: (για περίπου 60 τρουφάκια μικρά, μεγέθους μπουκιάς)- 3 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
- 150 γρ. ινδοκάρυδο ή 1 φλυτζ. ψιλοτριμμένα καρύδια
- 250 γρ. βιτάμ μαλακό (ένα πακέτο)
- 3 βανίλιες (άρωμα)
- 1/2 ποτηράκι κρασιού λικέρ (αυξομειώστε ανάλογα με τα γούστα)
- χυμός πορτοκαλιού
- 2 κουτ.σούπας κακάο σκόνη
- μικρά κομματάκια από οποιοδήποτε γλυκό του κουταλιού
- 200 γρ. τρούφα σοκολάτα
Εκτέλεση:- Ψιλοτρίβουμε τα μπισκότα με τα χούφτες μας, σαν να τα στίβουμε.
- Προσθέτουμε το βιτάμ. Ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από την τρούφα.
- Το χυμό πορτοκαλιού τον ρίχνουμε λίγο-λίγο ώστε να πετύχουμε μια ζύμη σφιχτή που να πλάθεται. (Εγώ έχω δίπλα μου μια ΑΜΙΤΑ και όσο χρειαστεί βάζω).
- Αφού γίνουν ένα ενιαίο μίγμα πλάθουμε σε μικρές μπαλίτσες. Αν μάς έγινε υγρή η ζύμη και δεν πλάθεται, τρίβουμε λίγα μπισκότα ακόμη ή βάζουμε λίγη καρύδα. Aν είναι πολύ ξερή, προσθέτουμε κάτι υγρό- λικέρ ή πορτοκαλάδα-.
- Αραδιάζουμε σε μια πιατέλα τις μπαλίτσες και σε μία άλλη πιατέλα έχουμε ρίξει την τρούφα.
- Τις βουτάμε μέσα κυλώντας τες, ώστε να καλυφθούν με τρούφα καλά.
- Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν.
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου