Κορμός σοκολάτα

Υλικά:
Για το ρολό:
  • 6 αβγά
  • 80 γραμ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 30 γραμ. αμύγδαλα καβουρδισμένα ψιλοκοπανισμένα
Για τη γέμιση:
  • 1 κουβερτούρα (125 γραμ.)
  • 1/8 λίτρου κρέμα γάλακτος
  • 1 βανίλια
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • μαρμελάδα κόκκινη (χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση σας προτείνω την Bon Mamman βατόμουρο)
  • ½ κούπα άχνη για το στόλισμα
Εκτέλεση:
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή αν δεν έχουμε αυτή τη δυνατότητα, σε ένα τηγανάκι στην χαμηλότερη δυνατή θερμοκρασία ώστε να μην "αρπάξει" η σοκολάτα.
  • Καβουρδίζουμε και ψιλοκόβουμε τα αμύγδαλα. Χτυπάμε τα ασπράδια των αβγών με το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα και σε ένα άλλο μπωλ τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και να γίνει ένα πολύ αφράτο μείγμα.
  • Ρίχνουμε σιγά σιγά τη λιωμένη σοκολάτα (προσοχή να μην είναι καυτή!), αναμειγνύουμε καλά να ενσωματωθεί στο μείγμα και μετά με απαλές κινήσεις προσθέτουμε εναλλάξ κουταλιές μαρέγκας και αμύγδαλου.
  • Απλώνουμε το μείγμα σε μικρό τετράγωνο ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε για 15 λεπτά της ώρας στους 180 βαθμ ούς Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο.
  • Βγάζουμε τη ζύμη με το λαδόχαρτο από τον φούρνο και την τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό μέσα σε μία πετσέτα όπου την αφήνουμε ώσπου να κρυώσει καλά.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη και τη βανίλια σε σφικτή σαντιγί.
  • Όταν το ρολό κρυώσει, το ξετυλίγουμε, αφαιρούμε τη λαδόκολλα και στρώνουμε μια στρώση μαρμελάδα και από πάνω μια στρώση σαντιγί. Τυλίγουμε πάλι το ρολό και το πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη.
Διατηρείται στο ψυγείο (όχι για πολύ γιατί σίγουρα θα το καταναλώσετε πολύ γρήγορα!)

Καλή επιτυχία

1 σχόλιο: