Παστάκια με μερέντα

Υλικά (για 16 παστάκια):
  • 2 πακέτα μπισκότα digestive (32 μπισκότα)
  • σιρόπι από γλυπό πορτοκάλι ή νεράτζι
  • 1 κουτί Γιώτης garni (αντί για γάλα προσθέτουμε νερό)
  • μερέντα
Υλικά για τη μερέντα:
  • ½ πακέτο βιτάμ
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 3 κουταλιές κακάο
  • 2 κουταλιές κονιάκ
  • 1 φλυτζάνι φουντούκια κοπανισμένα
Εκτέλεση:
  • Για τη μερέντα: Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ με την άχνη, ρίχνουμε μετά το κακάο, το κονιάκ, τα φουντούκια και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα δίσκο αραδιάζουμε τα μπισκότα αφού τα βρέξουμε στο σιρόπι του γλυκού, διαλυμένο με χλιαρό νερό.
  • Πάνω σε κάθε μπισκότο βάζουμε μία στρώση μερέντα και μια στρώση σαντιγί.
  • Από πάνω βάζουμε ένα άλλο μπισκότο από τα ποτισμένα με σιρόπι.
Στολίζουμε το κάθε παστάκι με πλούσια σαντιγί, κομματάκια από νεράτζι, κερασάκι και ό,τι άλλο θέλουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου