Υλικά (για 16 παστάκια):- 2 πακέτα μπισκότα digestive (32 μπισκότα)
- σιρόπι από γλυπό πορτοκάλι ή νεράτζι
- 1 κουτί Γιώτης garni (αντί για γάλα προσθέτουμε νερό)
- μερέντα
Υλικά για τη μερέντα:- ½ πακέτο βιτάμ
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη
- 3 κουταλιές κακάο
- 2 κουταλιές κονιάκ
- 1 φλυτζάνι φουντούκια κοπανισμένα
Εκτέλεση:- Για τη μερέντα: Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ με την άχνη, ρίχνουμε μετά το κακάο, το κονιάκ, τα φουντούκια και ανακατεύουμε.
- Σε ένα δίσκο αραδιάζουμε τα μπισκότα αφού τα βρέξουμε στο σιρόπι του γλυκού, διαλυμένο με χλιαρό νερό.
- Πάνω σε κάθε μπισκότο βάζουμε μία στρώση μερέντα και μια στρώση σαντιγί.
- Από πάνω βάζουμε ένα άλλο μπισκότο από τα ποτισμένα με σιρόπι.
Στολίζουμε το κάθε παστάκι με πλούσια σαντιγί, κομματάκια από νεράτζι, κερασάκι και ό,τι άλλο θέλουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου