Προφιτερόλ

  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 ποτήρι αλεύρι
  • 1 κουβερτούρα
  • 100 γρ κακάο
  • 2,5 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 100 γρ σαβαγιάρ
  • Σαντιγύ
  • Λικέρ


Οδηγίες / Εκτέλεση

-Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα την ζάχαρη, το αλεύρι και το κακάο και ανακατεύετε

-Προσθέτετε το γάλα, την κουβερτούρα και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα σε μέτρια φωτιά

-Μόλις λιώσει η κουβερτούρα ρίχνετε λίγο λικέρ

-Συνεχίζετε το ανακάτεμα γρήγορα (για να μην κολλήσει) μέχρι να πήξει

-Βάζετε τα σαβαγιάρ σπασμένα σε μπολάκια και ρίχνετε την κρέμα

-Τα βάζετε στο ψυγείο

-Αφού κρυώσει λίγο η σοκολάτα, γαρνίρετε με σαντιγύ και ξανά στο ψυγείο

-Μπορείτε εάν θέλετε από πάνω να γαρνίρετε με μαυροκέρασο ή ξηρούς καρπούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου