Σοκολατολιχουδιά

Υλικά:
  • 1 & μισό πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ (petit beurre)
  • 250 γραμ. βούτυρο
  • 1 βανίλια
  • 3 κουταλιές σούπας λικέρ
  • 2 φλιτζ. τσαγιού καρύδα τριμμένη
  • 2 φλιτζ. τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα
  • 2 κουβερτούρες
  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • 1 αβγό
Εκτέλεση:
  • Θρυμματίζετε τα μπισκότα και τα ανακατεύετε με το λιωμένο βούτυρο, στο οποίο έχετε ρίξει τη βανίλια και το λικέρ.
  • Απλώνετε το μείγμα σε ένα μέτριο ταψί και το στρώνετε καλά. Στη συνέχεια πασπαλίζετε με την τριμμένη καρύδα και από πάνω απλώνετε τα καρύδια. Τρίβετε την κουβερτούρα και την απλώνετε από πάνω.
  • Ανακατεύτε το ζαχαρούχο γάλα με το αβγό και απλώνετε από πάνω.
  • Το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, κατά προτίμηση στον αέρα, στους 180 βαθμούς για 35 περίπου λεπτά.
Το σερβίρετε αφού κρυώσει.
Καλή Επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου