Τάρτα φράουλα

Υλικά για τη ζύμη μπριζέ:
  • 300 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 αυγό
  • 4 κουταλιές ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι μπέικιν
  • περίπου 1/3 φλιτζανιού ζεστό νερό
Υλικά για τη γέμιση:
  • 1 φάκελο κρέμα στιγμής ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 φάκελο υποκατάστατο σαντιγί GARNI
  • γάλα για την κρέμα και τη σαντιγί
  • περίπου 20 φράουλες
  • 3 κουταλιές μαρμελάδα φράουλα
Εκτέλεση:
  • Ετοιμάζετε τη ζύμη μπριζέ ως εξής: Χτυπάτε το αυγό με τη ζάχαρη. Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν και ζυμώνετε (τριφτά) με το βιτάμ και το ζεστό νερό ώστε να δημιουργηθούν ψίχουλα. Προσθέτετε το αυγό. Ζυμώνετε (να βρέχετε λίγο τα χέρια αν σας κολλάει η ζύμη) και αφήνετε τη ζύμη στο ψυγείο να σταθεί για μισή ώρα περίπου (σκεπασμένη).
  • Στο μεταξύ μπορείτε να ετοιμάσετε τη σάλτσα φράουλας. Πολτοποιείτε στο μίνι μπλέντερ 7-8 φράουλες και τις βάζετε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τη μαρμελάδα να πάρουν μια δυο βράσεις. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.
  • Απλώνετε τη ζύμη στην ταρτιέρα, την τρυπάτε σε διάφορα σημεία ώστε να μη φουσκώσει πολύ και ψήνετε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει (περίπου 15'). (Αντί για το τρύπημα μπορείτε να στρώσετε μια λαδόκολλα με λίγα φασόλια γίγαντες ώστε το βάρος να εμποδίσει το περιττό φούσκωμα της τάρτας. Στα 8 με 10 λεπτά αφαιρείτε τη λαδόκολλα, πετάτε τα φασόλια και συνεχίζετε το ψήσιμο ώστε η τάρτα να ροδίσει.) Μόλις ψηθεί την αφήνετε να κρυώσει.
  • Ετοιμάζετε τη σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού (το μπολ και τα πώς-τα-λένε-τα-χτυπητήρια-του-μίξερ να είναι παγωμένα).
  • Ετοιμάζετε και την κρέμα στιγμής (πάλι σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού). Στην κρέμα ενσωματώνετε και τη σαντιγί ανακατεύοντας απαλά. Στο ψυγείο.
  • Όταν, λοιπόν, όλα θα είναι δροσερά, στρώνετε πάνω στην τάρτα την κρέμα και από πάνω απλώνετε την σάλτσα φράουλας.
  • Κόβετε τις υπόλοιπες φράουλες στη μέση και γαρνίρετε. Τη βάζετε στο ψυγείο.
Σημειώσεις:
  • Ελπίζω να μου συγχωρεθεί το ότι χρησιμοποίησα αρκετές ετοιματζίδικες λύσεις αλλά στη δεδομένη στιγμή δεν θα άντεχα να περιμένω ΚΑΙ μια homemade κρέμα ζαχαροπλαστικής να κρυώσει. (Αυτομαστιγώθηκα ήδη.) Η μαρμελάδα όμως ήταν σπιτική (παίρνω το μπόνους?).
  • Για να αυξήσετε ακόμη περισσότερο το χρόνο αναμονής δοκιμάστε και την παρακάτω παραλλαγή, αντικαθιστώντας τη διαδικασία της μαρμελάδας: Ετοιμάστε ένα ζελέ φράουλα με 1/2 ποτήρι νερό λιγότερο από τις οδηγίες. Αφήστε το στο ψυγείο μέχρι να αρχίσει να πήζει, οπότε το στρώνετε πάνω από την κρέμα που έχετε ήδη διακοσμήσει με φράουλες. Και πάλι βάζετε την τάρτα στο ψυγείο.
  • Μια ιδέα είναι να ψιλοκόψετε λίγες φράουλες και να τις ενσωματώσετε στην κρέμα λίγο πριν τη στρώσετε στην τάρτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου