Παντεσπάνι

Υλικά:
  • 8 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 8 αυγά
  • 8 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 2 ποτήρια ζάχαρη για το σιρόπι
  • 2 ποτήρια νερό
  • ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
  • Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τους κρόκους με τις 8 κουταλιές ζάχαρη.
  • Στο μείγμα των κρόκων με την ζάχαρη ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά την μαρέγκα και την τριμμένη φρυγανιά (μια από το ένα, μια από το άλλο) ανακατεύοντας ελαφρά και ΠΑΝΤΑ με την ίδια φορά.
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε μέτριο, στρογγυλό ταψί και το ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς, ανάλογα το φούρνο, για περίπου 20 λεπτά. Προσοχή το ταψί να έχει σχετικά ψηλά τοιχώματα. Το μείγμα τριπλασιάζεται!
  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι με 2 ποτήρια ζάχαρη και 2 ποτήρια νερό και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Περιχύνουμε το μείγμα με το σιρόπι (το ένα από τα δύο πρέπει να είναι καυτό) και σερβίρουμε.

    Καλή επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου