Στρούντελ με καρύδια

http://media2.feed.gr/filesystem/images/20081120/engine/newego_LARGE_t_1661_1710220_type11586.jpg

Υλικά:
  • 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη)
  • 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • χυμό 1 λεμονιού
  • 100 γραμ. σταφίδες
  • ½ κουταλάκι κανέλα
  • ½ κουταλάκι γαρίφαλλο
  • 4 μήλα
  • 150 γραμ. χοντροτριμένα καρύδια
  • 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
  • Πρώτα απ'όλα ετοιμάζετε τα μήλα. Τα καθαρίζετε, τους αφαιρείτε τα κουκούτσια και τα κόβετε σε χοντρά κομμάτια, περιχύνοντας τα με το χυμό λεμονιού.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι λιώνετε το μισό βούτυρο, ρίχνετε τα μήλα με τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε μέχρι να καραμελώσουν. Τα βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τις σταφίδες, τα καρύδια και τα μπαχαρικά. Τα ανακατεύετε και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει.
  • Προθερμαίνεται το φούρνο στους 180C για 10 με 15 λεπτά. Λιώνετε και το υπόλοιπο βούτυρο, με το οποίο αλείφετε ένα ταψάκι και το φύλλο ζύμης.
  • Απλώνετε στο εσωτερικό του φύλλου το μείγμα που ετοιμάσατε. Τυλίξτε τώρα το φύλλο σε ρολό.
  • Αλείψτε το πάνω μέρος με λίγο βούτυρο και ψήστε το γύρω στα 40 λεπτά, στους 180C.
  • Το αφήνετε να κρυώσει και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
Συνοδεύεται ωραία και με κρέμα γάλακτος και/η με καφεδάκι γαλλικό...

1 σχόλιο:

  1. Τέλεια συνταγή για το φύλλο κουρού που έχει μείνει στην κατάψυξη καιρο τώρα και περιμένει υπομονετικά! Δεν έχω κάνει ποτέ στρούντελ και αναρωτιέμαι, αν τα υλικά ειναι για 2 κορμούς. Ευχαριστώ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή