Φλωρεντίνες

Υλικά: (βγαίνει σχετικά λίγη ποσότητα)
  • 300 γραμ. ζάχαρη
  • 20 γραμ. βούτυρο
  • 2 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
  • 20 γραμ. αλεύρι
  • 150 γραμ. αμύγδαλα ωμά
Εκτέλεση:
  • Βράζουμε για 10 λεπτά τα αμύγδαλα, τα καθαρίζουμε, τα καβουρδίζουμε (εγώ τα βάζω όλα χύμα σε ένα ταψί και στο γκριλ) και τα χοντροκόβουμε.
  • Στρώνουμε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί και το αλείφουμε με το ηλιέλαιο -το αλουμινόχαρτο- (για να ξεκολλήσουν εύκολα οι φλωρεντίνες αργότερα).
  • Βάζουμε την ζάχαρη σε μια κατσαρόλα σε ΜΕΤΡΙΑ φωτιά και περιμένουμε να λιώσει.
  • Προσθέτουμε τότε το βούτυρο, το αλεύρι και τα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε.
  • Εδώ θέλει προσοχή...έτσι όπως είναι το μείγμα ρευστό το ρίχνουμε να καλύψει το αλουμινόχαρτο στο ταψί και παράλληλα το απλώνουμε έτσι ώστε να μην είναι ούτε παχύ ούτε πολύ λεπτό. Αυτή η κίνηση πρέπει να γίνει γρήγορα γιατί η ζάχαρη αρχίζει και καραμελώνει. Καλό θα είναι να έχουμε κάποιον να μας βοηθήσει στη φάση αυτή, δηλαδή ο ένας να αδειάζει την κατσαρόλα και ο άλλος να απλώνει-σπατουλάρει το μείγμα στο ταψί.
  • Την ώρα που σκληραίνει το μείγμα, παίρνουμε την στρογγυλή ροδέλα που κόβουμε τις πίτσες και κόβουμε την επιφάνειά μας σε πλακίτσες ρόμβους. That's it!
  • Είναι μια ωραία συνταγή και φυσικά αντί για αμύγδαλα μπορούμε να βάλουμε άλλους ξηρούς καρπούς.

Καλά κεράσματα [:)]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου