Μους σοκολάτα

Μους σοκολάτα

Υλικά:
  • 6 αυγά φρέσκα κατά το δυνατόν και χωρισμένα
  • 1 φακελάκι βανίλια
  • 2 κουτ. σούπας κονιάκ
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη (εγώ βάζω λιγότερο από 3/4)
  • 2 σοκολάτες κουβερτούρα ΠΑΥΛΙΔΗ
  • Ξύσμα 1 πορτοκαλιού (εγώ βάζω περισσότερο)
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
  • Χτυπάμε τους κρόκους με τη μισή ποσότητα ζάχαρης. Χωριστά, χτυπάμε τα ασπράδια με το 1/4 της αρχικής ζάχαρης σε σφιχτή μαρέγκα.
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το υπόλοιπο 1/4 ζάχαρης σε σαντιγί.
  • Ανακατεύουμε τους κρόκους με την λιωμένη σοκολάτα, προσθέτουμε τη βανίλια, το κονιάκ και το ξύσμα. Προσθέτω σε αυτό το μείγμα τη σαντιγί χτυπώντας στο μίξερ για να αφομοιωθεί. Αν θέλετε κρατάτε λίγη σαντιγί για το γαρνίρισμα (εγώ πάλι τη βάζω όλη).
  • Αφού αφομοιωθεί η σαντιγί, προσθέτω τη μαρέγκα (όχι μίξερ) ανακατεύοντας απαλά με μια ξύλινη κουτάλα από κάτω προς τα πάνω με προσοχή για να μην κόψει.
  • Βάζουμε το μίγμα σε μπωλάκια για τη μους και τοποθετούμε στο ψυγείο.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εάν θέλετε προσθέστε λίγο Grand Marnier μαζί με το ξύσμα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου