Τηγανίτες

  • 3 βανίλιες
  • 4 κουταλάκια μπέϊκιν πάουντερ
  • 4 αυγά
  • 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
  • κανέλλα
  • 1 1/2 φλυτζάνι γάλα
  • ζάχαρη άχνη
  • 2 φλυτζάνια αλεύρι
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • λάδι για τηγάνισμα


Οδηγίες / Εκτέλεση

-Κοσκινίζετε το αλεύρι

-Ανοίγετε έναν λάκκο, και προσθέτετε το αλάτι, τις βανίλιες και το μπέϊκιν πάουντερ

-Χτυπάτε πολύ καλά τα αυγά με την ζάχαρη

-Προσθέτετε στο αλεύρι το μείγμα της ζάχαρης και το γάλα

-Χτυπάτε να γίνει ένα χυλός ομοιόμορφος

-Βάζετε το λάδι να κάψει

-Ρίχνετε τις τηγανίτες μία κουταλιά για μία τηγανίτα

-Γυρίζετε να τηγανιστούν και από τις δύο πλευρές

-Μόλις τηγανιστούν τις βάζετε να στραγγίξουν σε ένα πιάτο που έχετε καλύψει με χαρτί κουζίνας μία σίτα ή στρατσόχαρτο

-Εάν θέλετε ρίχνετε ζάχαρη άχνη από πάνω και κανέλλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου