Πουτίγκα

http://www.formanandfield.com/images/N7630.jpg

Υλικά (για το παντεσπάνι):
  • 6 αβγά
  • 1 ποτήρι καρύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ποτήρι τριμμένη φρυγανιά
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
Υλικά (για την κρέμα):
  • 2 λίτρα γάλα
  • 1 κουτί κρέμα κάστερ
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 2 αβγά
  • 2 κουταλιές βούτηρο
Υλικά (για το σιρόπι):
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερό
  • 2 βανίλιες
Εκτέλεση (παντεσπάνι):
  • Χτυπάμε στο μίξερ υλικά για το παντεσπάνι, τα βάζουμε σε ένα μετρίου μεγέθους πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Εκτέλεση (κρέμα):
  • Κρατάμε 2 ποτήρια από το γάλα και το υπόλοιπο το ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα.
  • Πρίν βράσει το γάλα ρίχνουμε τα αβγά χτυπημένα, τη ζάχαρη, το βούτηρο και τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά.
  • Στο μούλτι χτυπάμε το κάστερ με το γάλα που κρατήσαμε.
  • Όταν το γάλα βράσει ρίχνουμε το κάστερ και ανακατεύουμε γρήγορα για να δέσει η κρέμα Προσοχή να μην κολλήσει. Η κρέμα θα είναι ελαφρώς ρευστή, μην νομίζετε ότι απέτυχε.
Εκτέλεση (σιρόπι):
  • Βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τις βανίλιες στην κατσαρόλα και από την ώρα που θα αρχίσουν να βράζουν μετράμε 7 λεπτά.
    Τότε το σιρόπι είναι έτοιμο.
Εκτέλεση (λοιπές οδηγίες):
  • Όταν ψηθεί το παντεσπάνι το αφήνουμε να κρυώσει καλά πρίν το σιροπιάσουμε
  • Όπως είναι καυτό το σιρόπι, το ρίχνουμε πάνω στο παντεσπάνι.
  • Την κρέμα μην την βάλετε πάνω στο παντεσπάνι αλλά να την βάλετε σε τάπερ χώρια, ώστε κάθε φορά που σερβίρετε να την ανακατεύετε για να είναι απαλή. Έτσι διατηρείτε περισσότερες μέρες στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου