Γλυκές φλογέρες

Υλικά (για 25 φλογέρες):
  • 2,5 φλυτζ. τσαγιού καρυδόψιχα
  • ¾ φλυτζ. ζάχαρη
  • ½ φλυτζ. φρυγανιά τριμμένη
  • 2 αβγά
  • 2 κουταλάκια κανέλα
  • 650 γραμ. φύλλο κρούστας για γλυκά
  • βούτυρο για το φύλλο
Υλικά (για το σιρόπι):
  • 3,5 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2,5 φλυτζ. τσαγιού νερό
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 φλούδα λεμόνι
  • 1 κουταλάκι χυμό λεμόνι
Εκτέλεση:
  • Χονδροκοπανίζετε την καρυδόψιχα και την αναμειγνύετε με τη φρυγανιά.
  • Χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη και τη κανέλα και προσθέτετε το μείγμα στην καρυδόψιχα.
  • Λιώνετε βούτυρο για τα φύλλα. Παίρνετε ένα ένα φύλλο και το κόβετε στα τρία. Βουτυρώνετε κάθε φύλλο, βάζετε στην άκρη του φύλλου γέμιση, διπλώνετε πρώτα τα πλάγια προς τα μέσα και μετά τυλίγετε σε ρολό.
  • Βουτυρώνετε και την επιφάνεια κάθε φλογέρας και τις τοποθετείτε σε ταψί.
  • Ραντίζετε με λίγο νερό και ψήνετε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
  • Βράζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι για περίπου 8 λεπτά.
  • Αφήνετε τις φλογέρες να μισοκρυώσουν. Τις τρυπάτε με πιρούνι σε 2-3 μεριές, τις βουτάτε μέσα στο σιρόπι και τις τοποθετείτε σε πιατέλα.
  • Αφού τις σιροπιάσετε όλες, βράζετε το σιρόπι που έχει απομείνει για να δέσει πιο πολύ και περιχύνετε τις φλογέρες.
Σημείωση: Μπορείτε αντί για καρύδια, να βάλετε αμύγδαλα στην ίδια ποσότητα.

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου