Παστέλι

Υλικά
  • 1 κιλό σουσάμι
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού μέλι
  • 2 βανίλιες
  • λίγα χοντροκομμένα αμύγδαλα

Εκτέλεση

  • Καβουρντίζετε το σουσάμι σε μια κατσαρόλα μέχρι που να αρχίσετε να τρίβετε.
  • Ρίχνετε το μέλι, τη ζάχαρη, τα αμύγδαλα, τις βανίλιες και ανακατεύετε καλά το μείγμα.
  • Το ρίχνετε σε ταψί και το απλώνετε καλά με βρεγμένο ποτήρι κυλινδρικά
  • Το κόβετε αμέσως σε κομμάτια και το αφήνετε να κρυώσει καλά.
  • Για να ξεκολλήσουν τα κομμάτια εύκολα, βάζετε το ταψί λίγο να ζεσταθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου