Στρούντελ

http://media2.feed.gr/filesystem/images/20081120/engine/newego_LARGE_t_1661_1710212_type11104.jpg


Υλικά για 2 κορμούς:
  • 1 πακέτο φύλλο τύπου κουρού
  • λίγο κονιάκ
  • 7-8 πράσινα μήλα
  • 200 γραμ. περίπου ξανθές σταφίδες
  • 4-5 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 150 γραμ. καρύδια
  • κανέλα και ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
  • Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε μικρά κομματάκια. Προσθέτουμε τα καρύδια, τις σταφίδες, τη ζάχαρη και την κανέλα και τα περιχύνουμε με κονιάκ. Τα αφήνουμε περίπου μισή ώρα να ποτιστούν καλά.
  • Λαδώνουμε λίγο ένα ταψάκι και ανοίγουμε τα φύλλα. Προσθέτουμε τη γέμιση και τα τυλίγουμε σε ρολό.
  • Ψήνουμε τα στρούντελ σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει απο πάνω.
Αφού τα βγάλουμε, τα ραντίζουμε με άχνη.
Καλή όρεξη να το φάτε χωρίς τύψεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου