Γεμιστά μπισκότα

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhUUnJOQBbSnZ-htvIMaatTEvYp3D7h31voRHusfU5_EtGbxpAcd6Y4eYctKGqz_5mh0NPICB-_GL5G_iFJCf5GqK-bSJem5qxI-oIBdNboLPGeCQc76rscq3y_iP6TIkhHWCpBNk148jw/s400/%CE%BC%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%84%CE%B1+002.jpg


Υλικά:
  • 500γρ. βούτυρο μαλακό (όχι μαργαρίνη) σε θερμοκρασία δωματίου
  • 500γρ. ζάχαρη άχνη
  • 8 κρόκοι αβγών
  • μαλακό αλεύρι όσο πάρει (1 κιλό περίπου)
  • 2 βανίλιες
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 1 ποτήρι του καφέ κονιάκ
  • χυμό μισού λεμονιού.
  • κερασάκια marascino ή κερασάκια κόντιτα (δεν είμαι σίγουρη αν λέγονται έτσι)
  • μαρμελάδα βερίκοκο
Εκτέλεση:
  • Χτυπάμε το βούτυρο αρκετά καλά και ρίχνουμε τη ζάχαρη.
  • Χτυπάμε το μίγμα καλά ώσπου να ασπρίσει. Μετά ρίχνουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα ώστε πάλι το μίγμα να ασπρίσει.
  • Ρίχνουμε το κονιάκ και τη βανίλια.
  • Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό λεμονιού και τα ρίχνουμε κι αυτά στο μίγμα.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε και το αλεύρι σιγά σιγά και ανακατεύουμε με τα χέρια, ώστε να πετύχουμε μια ζύμη αρκετά μαλακή, ίσα ίσα να πλάθεται με το κορνέ μπισκότων.
  • Φτιάχνουμε τα μπισκότα με το κορνέ μπισκότων σε σχήμα μαργαρίτας και τα βάζουμε σε ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος. Στα μισά από αυτά βάζουμε μισό κερασάκι και ψήνουμε τα μπισκότα στους 175ο C για 20 λεπτά περίπου. Μην περιμένετε να ροδίσουν γιατί τότε θα έχουν αρχίσει να καίγονται.
  • Μόλις τα βγάλουμε από το ταψί αλείφουμε τα μισά με τη μαρμελάδα και τα ενώνουμε ένα ένα με τα υπόλοιπα.
Δοκιμάστε τη συνταγή και θα με θυμηθείτε.

Το μυστικό είναι να είναι η ζύμη να είναι αρκετά μαλακή για να γίνουν τα μπισκότα αφράτα.

Διατηρούνται αρκετό καιρό σκεπασμένα μέσα σε κουτί μπισκότων.

Καλή επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου