Γαλατόπιτα

  • 1 βανίλλια
  • 1 φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 7 φλυτζάνια γάλα
  • 10 αυγά
  • 1 κουτάκι φύλλο για πίτα
  • 1/2 φλυτζάνι βούτυρο


Οδηγίες / Εκτέλεση

-Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C

-Βάζετε σε μία κατσαρόλα το γάλα με την ζάχαρη να βράσουν

-Χτυπάτε τα αυγά καλά

-Μόλις βράσει το γάλα και λιώσει η ζάχαρη, ρίχνετε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς

-Χαμηλώνετε τη φωτιά

-Προσθέτετε τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει

-Ρίχνετε και τη βανίλλια και αποσύρετε από την φωτιά

-Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι

-Στρώνετε σε ένα ταψί τα μισά φύλλα ραντίζοντας ένα ένα με το λιωμένο βούτυρο

-Απλώνετε τη γέμιση

-Στρώνετε τα άλλα μισά φύλλα ραντίζοντας και αυτά ένα ένα με το λιωμένο βούτυρο

-Διπλώνετε τα φύλλα που περισσεύουν μέσα στο ταψί

-Χαράζετε την πίτα με ένα μαχαιράκι στα κομμάτια που θέλετε

-Ραντίζετε με βούτυρο

-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ξανθίνει το φύλλο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου