Υλικά
- 1 κιλό αλεύρι Γιώτης για όλες τις χρήσεις
- 2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
- 1½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
- 1½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 5 αβγά
- ½ φλιτζάνι τσαγιού γάλα
- ξύσμα από πορτοκάλι ή λεμόνι
- 2 βανίλιες
Εκτέλεση
- Αναμιγνύετε καλά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
- Χτυπάτε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτετε τα αβγά και συνεχίζετε το χτύπημα.
- Προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού και τις βανίλιες και διαδοχικά το γάλα με το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς.
- Ζυμώνετε μέχρι να γίνει λεία η ζύμη. Αν κολλάει στα χέρια σας, βάλτε τη ζύμη για 15 περίπου λεπτά στο ψυγείο.
- Πλάθετε τα κουλουράκια. Τα βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί και αν θέλετε, τα αλείφετε με με αβγό.
- Ψήνετε τα κουλουράκια σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο γύρω στη μισή ώρα.
Μια παραλλαγή είναι να φτιάξετε τα κουλουράκια με γεύση καρύδας:
Πριν να ρίξετε το γάλα με το αλεύρι, προσθέτετε στο μείγμα για κουλουράκια, 1½ φλιτζάνι τσαγιού καρύδα και 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη.
Επίσης, αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και 1½ κουταλάκι κανέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου