Κουλουράκια πορτοκαλιού

Υλικά
  • 1 κιλό αλεύρι Γιώτης για όλες τις χρήσεις
  • 2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
  • 1½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
  • 1½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 5 αβγά
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού γάλα
  • ξύσμα από πορτοκάλι ή λεμόνι
  • 2 βανίλιες

Εκτέλεση

  • Αναμιγνύετε καλά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
  • Χτυπάτε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτετε τα αβγά και συνεχίζετε το χτύπημα.
  • Προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού και τις βανίλιες και διαδοχικά το γάλα με το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Ζυμώνετε μέχρι να γίνει λεία η ζύμη. Αν κολλάει στα χέρια σας, βάλτε τη ζύμη για 15 περίπου λεπτά στο ψυγείο.
  • Πλάθετε τα κουλουράκια. Τα βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί και αν θέλετε, τα αλείφετε με με αβγό.
  • Ψήνετε τα κουλουράκια σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο γύρω στη μισή ώρα.

Μια παραλλαγή είναι να φτιάξετε τα κουλουράκια με γεύση καρύδας:
Πριν να ρίξετε το γάλα με το αλεύρι, προσθέτετε στο μείγμα για κουλουράκια, 1½ φλιτζάνι τσαγιού καρύδα και 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη.
Επίσης, αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και 1½ κουταλάκι κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου