- 2 φλυτζάνια σιμιγδάλι
- 2 φλυτζάνια σιμιγδάλι
- 1 1/2 φλυτζάνι αλεύρι
- 3 φλυτζάνια νερό
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη
- 3 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη
- 7 αυγά χωριστά κρόκους από ασπράδια
- 1 κουταλάκι σόδα
- 1 φλυτζάνι βούτυρο
- 2 βανίλλιες
|
-Χτυπάτε το βούτυρο πολύ καλά
-Βάζετε σε ένα μπωλ τους κρόκους και τη ζάχαρη και χτυπάτε πολύ καλά και τα προσθέτετε στο βούτυρο
-Ανακατεύετε μαζί το αλεύρι, το μπέϊκιν πάουντερ, τη σόδα, τις βανίλλιες και το σιμιγδάλι
-Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα
-Ρίχνετε τη μαρέγκα και το αλεύρι στο μείγμα των αυγών εναλλάξ
-Βουτυρώνετε ένα ταψί και το πασπαλίζετε με σιμιγδάλι
-Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί
-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο
-Όταν είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει
-Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε την υπόλοιπη ζάχαρη με το νερό και το αφήνετε να βράσει μέχρι να δέσει το σιρόπι
-Όταν το ραβανί μισοκρυώσει ρίχνετε από πάνω πολύ ζεστό το σιρόπι προσεχτικά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου