Ραβανί

  • 2 φλυτζάνια σιμιγδάλι
  • 2 φλυτζάνια σιμιγδάλι
  • 1 1/2 φλυτζάνι αλεύρι
  • 3 φλυτζάνια νερό
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 3 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 7 αυγά χωριστά κρόκους από ασπράδια
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 1 φλυτζάνι βούτυρο
  • 2 βανίλλιες


Οδηγίες / Εκτέλεση

-Χτυπάτε το βούτυρο πολύ καλά

-Βάζετε σε ένα μπωλ τους κρόκους και τη ζάχαρη και χτυπάτε πολύ καλά και τα προσθέτετε στο βούτυρο

-Ανακατεύετε μαζί το αλεύρι, το μπέϊκιν πάουντερ, τη σόδα, τις βανίλλιες και το σιμιγδάλι

-Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα

-Ρίχνετε τη μαρέγκα και το αλεύρι στο μείγμα των αυγών εναλλάξ

-Βουτυρώνετε ένα ταψί και το πασπαλίζετε με σιμιγδάλι

-Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί

-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο

-Όταν είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει

-Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε την υπόλοιπη ζάχαρη με το νερό και το αφήνετε να βράσει μέχρι να δέσει το σιρόπι

-Όταν το ραβανί μισοκρυώσει ρίχνετε από πάνω πολύ ζεστό το σιρόπι προσεχτικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου