Γλυκό κάστανο

http://www.lesvos-chamber.gr/gastronomy/images/kastano.jpg


Υλικά:
  • 1 κιλό κάστανα καθαρισμένα
  • 1κιλό ζάχαρη
  • 700 γρ. νερό
  • βανίλια
  • λίγο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
  • Τοποθετούμε τα κάστανα σε κατσαρόλα, τα σκεπάζουμε με νερό και τα βράζουμε για 7-8 λεπτά.
  • Τα βγάζουμε από το νερό και καθαρίζουμε την εσωτερική φλούδα.
  • Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και την βανίλια να βράσουν για 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα κάστανα, τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά και στη συνέχεια αποσύρουμε από την φωτιά.
  • Αφήνουμε τα κάστανα μέσα στο σιρόπι για 24 ώρες, αφού πριν αφαιρέσουμε την βανίλια.
  • Ξαναβράζουμε τα κάστανα σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου, προσθέτοντας και το χυμό λεμονιού.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν και φυλάμε σε βάζα.

3 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο το blog και με αυτές τις λιχουδιές είναι ακόμη πιο γλυκό. Θα ήθελα όμως να είχε και καμιά φώτο έτσι για να μας τρέξουν περισσότερο τα σάλια.
    @@@@@@@

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οκ φίλε giorgo ήδη ετοιμάζω τις φωτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έψαχνα καιρό για συνταγή με κάστανο γλυκό!
    Σ' ευχαριστούμε για το χρόνο που ξεκλέβεις, δεν πάει χαμένος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή