Εκμέκ Φράουλα

Υλικά:
  • ένα τσουρέκι πολίτικο
  • ένα κιλό φράουλες
  • δύο κρέμες γάλακτος
  • ένα κιλό ζάχαρη
  • ένα φακελάκι κρέμα βανίλια Γιώτης
  • τρία και ένα τέταρτο φλυτζάνια τσαγιού γάλα φρέσκο
  • δύο δόσεις εσάνς βανίλιας
  • χυμό τριών λεμονιών για το μαρινάρισμα
  • είκοσι άσπρα αμύγδαλα για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
  • Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φράουλες.
  • Τις κόβουμε στη μέση, τις στρώνουμε σε ένα ταψάκι και τις ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού για να μαριναριστούν περίπου δύο ώρες
  • Στη συνέχεια βάζουμε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη, έχοντας κρατήσει μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη για την κρέμα, και το νερό και τα βράζουμε για 15 λεπτά.
  • Ρίχνουμε μέσα στο σιρόπι τις φράουλες και βράζουν μέχρι να μαλακώσουν
  • Κόβουμε στη μέση το τσουρέκι μας, αφαιρούμε την κόρα και το τοποθετούμε σε ένα πυρέξ μακρόστενο έτσι ώστε να πιάσει όλο τον πάτο
  • Περιχύνουμε το ζεστό σιρόπι κρατώντας τις φράουλες στην άκρη
  • Στη συνέχεια φτιάχνουμε την κρέμα. Από το γάλα παίρνουμε μισό ποτήρι, βάζουμε το φακελάκι με την σκόνη βανίλια και τη μία κουταλιά ζάχαρη που έχουμε κρατήσει
  • Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να βράσει
  • Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μίγμα του ποτηριού ανακατεύοντας συνεχώς
  • Το ξαναβάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει
  • Στρώνουμε την κρέμα πάνω στο σιροπιασμένο μας τσουρέκι και αφήνουμε να κρυώσουν λίγο
  • Χτυπάμε στο μίξερ τις κρέμες γάλακτος με τις εσάνς βανίλιας εως να γίνουν σφιχτή σαντιγί
  • Απλώνουμε και την σαντιγί πάνω από την κρέμα και βάζουμε μία-μία τις φράουλες πάνω από την σαντιγί
  • Τέλος ψιλοκόβουμε τα αμύγδαλα και τα καβουρδίζουμε
  • Στολίζουμε με τα αμύγδαλα τις φράουλες και βάζουμε το εκμέκ στο ψυγείο για όσες πιο πολλές ώρες μπορούμε να παγώσει καλά
Δεν είναι καθόλου δύσκολο απλά θέλει χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου